EN Naslovnica Zdravi&informirani

Preuzmi aplikaciju

Zdravi&informirani

Zdravi& informirani

Učimo o zdravlju

12 simptoma dijabetesa: Otkrijte imate li šećernu bolest

Dijabetes je bolest čija učestalost ubrzano raste, a od koje, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), boluje svaka 11. osoba u svijetu. Razlikujemo nekoliko tipova dijabetesa, odnosno šećerne bolesti – najčešći su: dijabetes tipa 1, dijabetes tipa 2 i dijabetes u trudnoći . Rano prepoznavanje simptoma ključ je kvalitetnog liječenja i stavljanja bole...

None
None

Učimo o zdravlju

Anemija i prehrana

Anemija je stanje kada imate smanjen broj zdravih eritrocita (crvenih krvnih stanica) u krvi ili smanjenu razinu hemoglobina (protein koji sadrži željezo) u eritrocitima, što za posljedicu ima smanjeni prijenos kisika do naših tkiva i organa. Kako svaka četvrta žena i više od četvrtine djece mlađe od 5 godina u Hrvatskoj pati od anemije, potrebno je provjeriti raz...

None

Učimo o zdravlju

Peludna groznica: Sve o alergiji na pelud i liječenju

Kišete? Curi vam nos ili vas svrbe oči? Niste sigurni jeste li se prehladili ili vas muče alergije? Više o alergijskom rinitisu, peludnoj groznici i alergijama pročitajte u tekstu napisanom od strane prof. dr. sc. Tomislava Baudoina, spec. otorinolaringologa.

None

Učimo o zdravlju

Koji lijek protiv glavobolje u trudnoći je prihvatljiv?

Mnogo je stvari koji nam zadaju glavobolju, no kad se ona pojavi u trudnoći valja posebno biti na oprezu. Lekadol tablete sadrže paracetamol koji ublažava bolove i snižava povišenu tjelesnu temperaturu te je, uz preporuku liječnika, prihvatljiv način liječenja glavobolje i zubobolje u trudnica.

None

Učimo o zdravlju

Struka je rekla: Terappia najbolja aplikacija u Hrvatskoj u 2018. godini!

Digitalna tehnologija u vidu aplikacija, senzora i umjetne inteligencije nerijetko nam pomažu da bolje organiziramo svoj život. Aplikacija Terappia pomaže nam da brinemo o zdravlju u trenu kad krećemo u proces liječenja.

Preuzmi aplikaciju Terappia

Aplikacija je dostupna na