EN Naslovnica Zdravi&informirani

Preuzmi aplikaciju

Zdravi&informirani

Zdravi& informirani

Savjet mjeseca

Što moramo znati kada nas napadne crijevna viroza?

Crijevna viroza ili gastroenteritis je vrlo česta zarazna bolest probavnog sustava koja se javlja u svakoj životnoj dobi. Prenosi se uglavnom fekalno-oralnim putem - što znači da se uzročnici izlučuju stolicom, a ulaze u organizam kroz usta, ali moguć je i prijenos kapljičnim putem.

Crijevna vizora
None

Savjet mjeseca

Kako uspješno prevenirati razvoj kardiovaskularnih bolesti redovitim uzimanjem propisanih lijekova?

Dr. Matijaca odgovara na pitanje zašto je bitno nastaviti redovito uzimati propisanu terapiju kao prevenciju razvoja budućih kardiovaskularnih bolesti, kao i o važnosti tjelovježbe, zdrave prehrane i ostalih faktora kod prevencije razvoja bolesti kod bolesnika s ustanovljenim rizičnim faktorima povišenog kolesterola i stresnoga načina života.

None

Savjet mjeseca

Gestacijski dijabetes: što ako ga imam i kako se on otkriva?

Primarius Altabas odgovara na pitanje o testiranju razine šećera u krvi kod trudnica. Kroz devet mjeseci trudnice prolaze niz testiranja kako bi veliku pažnju posvetili svom zdravlju i zdravlju svoje bebe. Koliki utjecaj ima šećerna bolest u obitelji i kako postupiti ukoliko test pokaže da trudnica ima gestacijski dijabetes.

None

Savjet mjeseca

Kako se brinuti o visokom krvnom tlaku? | Liječenje i pridržavanje liječničkih uputa o uzimanju lijekova (adherencija)

Kardiolog Dean Strinić odgovara na pitanje o uzimanju terapije za liječenje povišenog krvnog tlaka (hipertenzije). Zašto je potrebno uzimati terapiju i nakon što su postignute normalne vrijednosti krvnog tlaka i osjećamo se dobro? Dugotrajno povišeni krvni tlak može ostaviti vrlo štetne posljedice na krvnožilni sustav, srce, mozak, bubrege. Zato redovitim i praviln...

None

Savjet mjeseca

Visoki krvni tlak i kava: smijem li piti 1 kavu dnevno ako imam visoki tlak? Što preporučujete kao zamjenu?

Kava je jedno od, ako ne i najpopularnije piće na planetu. Mnoštvo je dobrih, pozitivnih učinaka kave. No je li dobra ako imate visoki krvni tlak, česta su pitanja pacijenata.

Preuzmi aplikaciju Terappia

Aplikacija je dostupna na