EN Naslovnica Zdravi&informirani

Preuzmi aplikaciju

Zdravi&informirani

Zdravi& informirani

Recepti

Zdravi recepti s avokadom: Avokado puding s tamnom čokoladom

Avokado je poznat kao nutritivno vrijedna namirnica koju bismo trebali uvrstiti u naš jelovnik. Njegovom konzumacijom smanjujemo rizik od kardiovaskularnih bolesti, štitimo vid i poboljšavamo probavu. Isprobajte ukusan puding nastao kao spoj avokada i čokolade.

None
None

Recepti

Pašteta od srdela, na rižinom krekeru

Tijekom ljetnih mjeseci jedemo puno voća i povrća, ribe i lagane hrane. Prve kiše nisu i prilika za masnu hranu i pekarske proizvode. Uživajte u doručku ili večeri uz ukusnu paštetu od srdela na rižinom krekeru, jednostavnom jelu bogatom proteinima i omega 3 masnim kiselinama.

None

Učimo o zdravlju

Gljivice na koži: Sve o liječenju gljivica na nogama i rukama

Gljivične infekcije kože vrlo su česte i pogađaju oko 20% svjetske populacije. Upravo one su često uzrok promjena na koži - osobito između nožnih prstiju i u naborima kože. Ispravnom i pravovremenom terapijom gljivice se mogu u potpunosti izliječiti.

None

Učimo o zdravlju

Reumatoidni artritis: Uzroci, prepoznavanje simptoma i liječenje

Reumatoidni artritis autoimuna je bolest koja prvenstveno zahvaća zglobove. Sam pacijent može primijetiti da boluje od ove bolesti kada osjeti bol i otečenost zglobova, najčešće na prstima ruku. Ukoliko je bolest već zahvatila zglobove na način da postoje vidljive deformacije na prstima i ukoliko se pojavila bol u svakodnevnom životu te osobe, tada je i liječenje k...

None

Učimo o zdravlju

12 simptoma dijabetesa: Otkrijte imate li šećernu bolest

Dijabetes je bolest čija učestalost ubrzano raste, a od koje, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), boluje svaka 11. osoba u svijetu. Razlikujemo nekoliko tipova dijabetesa, odnosno šećerne bolesti – najčešći su: dijabetes tipa 1, dijabetes tipa 2 i dijabetes u trudnoći . Rano prepoznavanje simptoma ključ je kvalitetnog liječenja i stavljanja bole...

Preuzmi aplikaciju Terappia

Aplikacija je dostupna na