EN Naslovnica Zdravi&informirani

Preuzmi aplikaciju

Zdravi&informirani

Zdravi& informirani

None

Recepti

Varivo od graška - Recept za regulaciju šećera

Grašak je nutritivno bogata namirnica koja svojim sastavom smanjuje visoki krvni tlak i doprinosi regulaciji šećera u krvi kod svih onih koji boluju od dijabetesa. U varivu, spojenom zajedno s mrkvom, celerom, lukom i noklicama tvori sjajan obrok.

None

Učimo o zdravlju

Peludna groznica: Sve o alergiji na pelud i liječenju

Kišete? Curi vam nos ili vas svrbe oči? Niste sigurni jeste li se prehladili ili vas muče alergije? Više o alergijskom rinitisu, peludnoj groznici i alergijama pročitajte u tekstu napisanom od strane prof. dr. sc. Tomislava Baudoina, spec. otorinolaringologa.

None

Savjet mjeseca

Visoki krvni tlak i kava: smijem li piti 1 kavu dnevno ako imam visoki tlak? Što preporučujete kao zamjenu?

Kava je jedno od, ako ne i najpopularnije piće na planetu. Mnoštvo je dobrih, pozitivnih učinaka kave. No je li dobra ako imate visoki krvni tlak, česta su pitanja pacijenata.

Juha od brokule

Recepti

Krem juha od brokule

Brokula, povrće bogato različitim nutritivnim svojstvima, namirnica je koja bi se često trebala naći na meniju. Svojim sastavom doprinosi zdravom životu, smanjuje kolesterol te se njena konzumacija preporuča u svrhu prevencije nekih oblika raka.

None

Učimo o zdravlju

Koji lijek protiv glavobolje u trudnoći je prihvatljiv?

Mnogo je stvari koji nam zadaju glavobolju, no kad se ona pojavi u trudnoći valja posebno biti na oprezu. Lekadol tablete sadrže paracetamol koji ublažava bolove i snižava povišenu tjelesnu temperaturu te je, uz preporuku liječnika, prihvatljiv način liječenja glavobolje i zubobolje u trudnica.

Preuzmi aplikaciju Terappia

Aplikacija je dostupna na