EN Naslovnica Zdravi&informirani

Preuzmi aplikaciju

Zdravi&informirani

Zdravi& informirani

Savjet mjeseca

Kako uspješno prevenirati razvoj kardiovaskularnih bolesti redovitim uzimanjem propisanih lijekova?

Dr. Matijaca odgovara na pitanje zašto je bitno nastaviti redovito uzimati propisanu terapiju kao prevenciju razvoja budućih kardiovaskularnih bolesti, kao i o važnosti tjelovježbe, zdrave prehrane i ostalih faktora kod prevencije razvoja bolesti kod bolesnika s ustanovljenim rizičnim faktorima povišenog kolesterola i stresnoga načina života.

None
None

Savjet mjeseca

Gestacijski dijabetes: što ako ga imam i kako se on otkriva?

Primarius Altabas odgovara na pitanje o testiranju razine šećera u krvi kod trudnica. Kroz devet mjeseci trudnice prolaze niz testiranja kako bi veliku pažnju posvetili svom zdravlju i zdravlju svoje bebe. Koliki utjecaj ima šećerna bolest u obitelji i kako postupiti ukoliko test pokaže da trudnica ima gestacijski dijabetes.

None

Recepti

Zdravi recepti s avokadom: Avokado puding s tamnom čokoladom

Avokado je poznat kao nutritivno vrijedna namirnica koju bismo trebali uvrstiti u naš jelovnik. Njegovom konzumacijom smanjujemo rizik od kardiovaskularnih bolesti, štitimo vid i poboljšavamo probavu. Isprobajte ukusan puding nastao kao spoj avokada i čokolade.

None

Recepti

Pašteta od srdela, na rižinom krekeru

Tijekom ljetnih mjeseci jedemo puno voća i povrća, ribe i lagane hrane. Prve kiše nisu i prilika za masnu hranu i pekarske proizvode. Uživajte u doručku ili večeri uz ukusnu paštetu od srdela na rižinom krekeru, jednostavnom jelu bogatom proteinima i omega 3 masnim kiselinama.

None

Učimo o zdravlju

Gljivice na koži: Sve o liječenju gljivica na nogama i rukama

Gljivične infekcije kože vrlo su česte i pogađaju oko 20% svjetske populacije. Upravo one su često uzrok promjena na koži - osobito između nožnih prstiju i u naborima kože. Ispravnom i pravovremenom terapijom gljivice se mogu u potpunosti izliječiti.

Preuzmi aplikaciju Terappia

Aplikacija je dostupna na